Коя е най-близката до Вас сексуална ориентация?

BG Lesbians Header

ank3Коя е най-близката до Вас сексуална ориентация? – Резултатите от тази анкета , проведена през пролетта и началото на лятото на 2004г. – меко казано ме смаяха. Наистина не знам какво да мисля и как да коментирам.
Гласуваха 540 посетителки. Палмата на първенството се оказа в ръцете на хетеросексуалните жени. При това на тези хетеросексуални жени, които дори мислено и във фантазиите си не са пожелавали друга жена. Които не само физически, но и психически не са привлечени сексуално или емоционално от други жени. Цели 27.59% от посетителките на сайта взели участие в анкетата, са се самоопределили като такива. Ако прибавим към тях и „любопитните“ жени, които по същество са си напълно хетеросексуални, но в мислите и фантазиите си са си позволявали да помечтаят за нежността на друга жена и които заемат твърдо второто място в анкетата с 26.67%, сумата ще нарастне до внушителните 54.26%. Повече от хомосексуалните и бисексуалните взети заедно.
Бисексуалните жени са на трето място. Въпреки че, според собствената ми убеденост, в реалното те са на първо по брой. Точно една четвърт от посетителките на сайта взели участие в тази анкета, са посочили „бисексуална“. И това е факт, който ме радва. Защото много съм се наслушала за отхвърляне на бисексуалните от лесбийките, а никога не ми се е искало това да е вярно. Бисексуалните са наши сестри. Те преди всичко са жени и освен това са жени, които могат напълно да оценят женските предимства и напълно да им се насладят при случай. Да бъдат упреквани, че понякога повика на сърцето ги подтиква да предпочетат връзка с мъж, означава да подходим егоистично и себично. Всеки човек, който обича друг човек има право на свое щастие с обичания. И това не прави бисексуалните нито предателки, нито различни и далечни от нас. Прави ги просто обичащи жени. Коя жена не би разбрала това?

Лесбийките са най-малко. 20.74% – или по-малко от една четвърт. В началото това ме обърка здраво, но после го приех за нормално, като се вземе предвид факта, че лесбийки са не повече от 3 до 5% от жените. По оптимистични прогнози при това. Все пак тук прави впечатление един странен факт, и това е, че най-крайните лесбийки – тези които настръхват ужасено и войнствено само при мисъл или намек за нещо мъжко, са по-малко от тези в другата крайност – жените, за които лесбийството и изобщо мисалтта за някаква близост с жена е кощунствена. Хубавото в случая е това, че и двете крайности явно намират нещо полезно и близко до сърцето си на страниците на този сайт.

Първото чувство, обзело ме от горните факти е сконфузеност. Някак се притесних от мисълта, че е възможно хомосексуалните и бисексуалните жени в България, за които всъщност е направен този сайт, да не са припознали в него свое място, да не им е уютно и комфортно тук, да не отговаря сайта и неговата насоченост на техните истински нужди, мисли, позиции и идеи… Но после се успокоих… защото проумях, че всъщност това показва как сайта изпълнява своята основна роля – да сплоти всички жени, да покаже, че различията при жените в сексуалната им ориентация е нещо второстепенно, че нещата които ни събират и интересуват са общи за всички нас и ние сме едно… ЖЕНИ… просто жени! Различни жени. Най-различни жени. И аз съм щастлива, че сред нас място намират и хомосексуални и бисексуални и хетеросексуални и че всички ние сме усетили основното – че сме едно, че сме близки и съпричастни и че секса не е основното, което трябва да отделя лесбийките и бисексуалните от другите жени. Защото и лесбийките и бисексуалните и хетеросексуалните жени са първо хора… после жени… после личности, после характери… и така нататък… а някъде в редичката има и сексуалност, разбира се.

И ако ние – лесбийките и бисексуалните жени искаме наистина хората да ни приемат като съвсем нормални и пълноценни човешки същества, мисля, че сме налучкали правилният път. Този път е като допуснем до себе си без всякакви задни мисли другите жени и им дадем възможност сами да се уверят, че ние сме съвсем като тях, че ни вълнуват, тревожат и радват същите неща като тях, че в наше лице ще намерят приятелки и съмишленички, а не вулгарни и извратени същества, мислещи само за, и със слабините си.

В тази посока на разсъждения, анкетата ми вдъхва оптимизъм. Вярвам, че все повече хора ще посещават нашия сайт и ще откриват в него нещо ценно, човешко и личностно и когато в реалното се сблъскат с жени като нас последното нещо, което ще ги впечатли и по което ще ни оценяват, ще е нашата сексуалност. Защото – убедена съм – така е правилно.
Благодаря ви!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *