Постер Информация за филма Кратък преглед

brandon_teena

The Brandon Teena Story 1998г.
89 минути / 407 mb без титри
Режисьори:   Gréta Olafsdóttir
Susan Muska

 

Документален филм за истинската история на Brandon Teena ( или Teena Brandon ) по която е направен филма Boys don’t cry с много интервюта от истинските участници в събитията, родителите и роднини на Brandon Teena, нейните гаджета, приятели… нейните убийци. Репортажи от града където това се е случило, от представители на полицията и съда… изобщо всичко относно истинската история, случила се през 1993-та г.

Before_Stonewall

Before Stonewall  – 1984г.
87 минути / 889 mb без титри
Участват:     Документален филм
Режисьори:  
Greta Schiller

                      Robert Rosenberg
                      J. Scagliotti
                      Rita Mae Brown
    

Това е документален филм за историята на хомосексуалното общество и как това общество се бори за да бъде прието равноправно. Филмът е фокусиран на събития и случки, които предшестват и довеждат до бунтът на хомосексуалните през 1969-та година в Ню Йоркския бар Stonewall Inn и много други важни събития на хомосексуалното движение за равноправие.

Lavender_Limelight_Lesbians_in_Film

Lavender Limelight-Lesbians in Film – 1997г.
57 минути / 190 mb без титри
Участват:   Dunye
Troche
Режисьор:  Marc Mauceri

   
   

Документален филм за лесбийките в киното и за филмите с лесбийска тематика, за трудностите на режисьорки-лесбийки да намерят продуценти за своите филми и за филми на лесбийска тематика. Седем режисьорки участват, сред които и Jennie Livingston (Paris Is Burning) и Monika Treut (Virgin Machine). Кадри от филми, сред които The Incredibly True Adventures of Two Girls in Love и Go Fish

The_watermelon_woman

The watermelon woman – 1997г.
93 минути /  730 mb без титри
Участват:  
  Camille Paglia
Guinevere Turner
Cheryl Dunye
Lisa Marie Bronson
Cheryl Clarke
Режисьор:   Cheryl Dunye

Чернокожа и независима филмова режисьорка и служителка във видео магазин е очарована от емоционалния образ на една чернокожа жена. Възнамерявайки да разкрие този образ във филм за лесбийска двойка, тя се опитва да разкрие нейната идинтичност и объркаността на нейната интимна приятелка, която е бяла жена от средната класа в Америка.

The Celluloid Closet – 1996г.
? минути / 719 mb без титри
Участват:
      Lily Tomlin ;  Whoopi Goldberg ; Shirley MacLaine ; Susan Sarandon ; Sharon Stone ; Marlene Dietrich ; Jay Presson Allen ; Jan Oxenberg ; Susie Bright ; Tom Hanks ; Antonio Banderas ; Charles Chaplin
Режисьори:   Rob Epstein

Документален филм за отношението на Холиууд към хомосексуалността и хомосексуалните филмови роли през 20-ти Век. Филмът съдържа клипове от над 100 епизода, които говорят за отношението към гейовете и лесбийките. Има много интервюта със сценаристи ( примерно Gore Vidal ), режисьори ( като John Schlesinger ) и актьори ( Tom Hanks и Whoopi Goldberg ), както и много други неща… Филмът е с френски дублаж.