Постер Информация за филма Кратък преглед
the_l_word The L Word 
Участват:  Jennifer Beals
Leisha Hailey
Mia Kirshner
Laurel Holloman
Katherine Moennig
Karina Lombard
Pam Grier и Erin Daniels
Телевизионен сериал за всичко хубаво в този живот, което започва с L: Lesbian, Love, Life, и всичко това в един град, който започва също с буквата L – Los Angelis. Всичко това разказано чрез живота и ежедневието на няколко жени. Лесбийски общности, сексуално самоопределение, разкриването на сексуалността, общуването и връзките – за всичко това прочетете.
lost_and_delirious Lost and Delirious – 2001г.
100 минути /  701 mb с титри
Участват:   Jessica Pare ; Jackie Burroughs ; Piper Perabo ; Mischa Barton ; Mimi Kuzyk ; Emily VanCamp ; Amy Stewart ; Caroline Dhavernas ; Grace Lynn Kung ; Catherine Florent ; Lydia Zadel ; Sheena Bernett
Режисьор:  Lea Pool
Една история за три ученички и съквартирантки в елитно частно училище, две от които (Jessica Pare и Piper Perabo) се влюбват една в друга. Историята е разказана през погледа на третата тяхна съквартирантка и придобива трагично развитие и завършек, когато едното от момичетата избира семейството и бъдещето си пред любовта. Филма е просто перфектен.
show_me_love Show me Love  1998г.
89 минути /   695 mb с титри
Участват:  Alexandra Dahlstrom
Rebecca Liljeberg
Erica Carlson
Maria Hedborg
Josefin Nyberg
Режисьор:  Lukas Moodysson
Шведски филм за две ученички – Елин (Alexandra Dahlstrom) и Агнес (Rebecka Liljeberg), които живеят в малък град, в който нищо не се случва. Елин е задръстенячка, която има нереалистични мечти да стане мис Свят, а Агнес тайно е влюбена в Елин. След една инцидентна целувка, двете момичета ще трябва да откриват много неща за своята идентичност, сексуалност… а и една за друга. За да де появат накрая хванати за ръка и триумфиращи.
better_then_chocolate Better than Chocolate – 1999г.
102 минути /  701 mb с титри
Участват:   Karyn Dwyer
Christina Cox
Wendy Crewson
Ann-Marie MacDonald
Jay Brazeau
Режисьор:  Anne Wheeler
Току що завършила университета, Меги започва работа в книжарница, а вечер танцува в клуб. Живота си върви уж нормално, когато Меги се влюбва в уличната художничка Ким. В този момент нищо неподозиращата майка на Меги, заедно с брат й, иска да се премести да живее при Меги за известно време. В един момент за Меги става невъзможно да крие от роднините си, че обича жена.
bound Bound – 1996г.
110 минути /  700 mb без титри
Участват:   Jennifer Tilly
Gina Gershon
Susie Bright
Margaret Smith
Joe Pantoliano
Режисьор:  Andy Wachowski
Филмът е обявен за един от култовите в тази тематика. Съдържа елементи от гатгстерски филм, комедия, романс и криминале, като всичко това е преплетено със страстна нежност между две жени. Бивша приятелка на известен гангстер Violet (Jennifer Tilly) се опитва да се освободи от влиянието му и да остане с новата си приятелка Corky (Gina Gershon), като задигнат и парите разбира се 🙂
if_these_walls_could_talk If these walls could talk 2 
96 минути / 721 mb без титри  2000г.
96 минути / 701 mb френски дублаж  2000г.
Участват:   Sharon Stone
Ellen DeGeneres
Vanessa Redgrave
Natasha Lyonne
Michelle Williams
Marian Seldes
Режисьор:  Anne Heche
Филмът е една трилогия, която проследява живота на три лесбийски двойки, живели в различен период от време. 1961г. – предубежденията и нетолерантността с която се сблъскват тези жени. 1972г. – млада студентка, която се влюбва в мъжествена жена, което неочаквано е зле прието от феминистичните й приятелки. 2000г. – лесбийска двойка, която търси донор за да създаде дете и семейство.
boys_dont_cry Boys don’ cry  – 1999г.
114 минути / 704 mb с титри
Участват:   Hilary Swank
Alison Folland
Chloë Sevigny
Alicia (Lecy) Goranson
Louis Perryman
Режисьор:  Kimberly Peirce
Филма е създаден по истинска история. Брендън Тийна е млада жена, чиято любов към жените я принуждава да напусне своя град и да се появи в друг, вече под мъжка самоличност. Там намира своята голяма и трагична любов, която след куп грешки, присъщи на младостта, довежда Брендън до край, за който дори не подозирате. Филма невероятно реалистично пресъздава историята.
but_im_cheerleader But I’m A Cheerleader – 1999г.
90 минути / 682 mb с титри
Участват:  Cathy Moriarty ; Julie Delpy
Melanie Lynskey ; Clea DuVall ; Natasha Lyonne ; Ione Skye ; Michelle Williams ; Katharine Towne ; Katrina Phillips ; Lindsay Calnon ; Katie Donahue ; Niki York ; Charlene Hooper ; Kristina Klein
Режисьор: Jamie Babbitt
Една лека комедия, която обаче съдържа в себе си много отговори срещу стереотипите в обществото за хомосексуалността. В едно изправително училище закарват принудително една набедена за лесбийка ученичка. Място, където тя открива своята нова истинска любов в лицето на Graham (Clea DuVall), за която любов се научава да се бори. Любовта не може да бъде унищожена или променена и това разбират всички накрая.
kissing_jessica_stein Kissing Jessica Stein  – 2002г.
97 минути / 664 mb с титри
Участват:   Jennifer Westfeldt
Heather Juergensen
Jackie Hoffman
Tovah Feldshuh
Naomi Sablan
Режисьор:  Charles Herman
Лека романтична комедия, за едно еврейско момиче, което е красиво, има добра работа, кариера, стандарт, но все не харесва мъжете с които излиза. Когато с колежката си прочитат обява за среща между лесбийки, Джесика (Jennifer Westfeldt) решава че си струва да опита и да отиде на срещата. Следва романтична любов с Хелън…
high_art High Art  – 1997г.
102 минути / 699 mb без титри
102 минути / 700 mb с френски титри
102 минути / 701 mb с немски титри
Участват:   Ally Sheedy
Radha Mitchell
Patricia Clarkson
Режисьор:  Lisa Cholodenko
Известна в миналото фотографка се запознава с красива асистент-редакторка на престижно списание и това запознанство възражда кариерата на фотографката. Отритнатата от света на изкуството фотографка получава възможност да се измъкне от своя изпълнен с наркотици свят. Без да усети, редакторката е силно привлечена от фотографката и е изправена пред избор, за който не е мислила, че ще й се наложи някога.
gia Gia – 1998г.
120 минути / 694 mb с титри
Участват: Angelina Jolie
Faye Dunaway
Mercedes Ruehl
Tricia O’Neil
Elizabeth Mitchell
Режисьор: Michael Cristofer
Филмът  разказва  за  живота на  първия  американски супер модел Gia Carangi,  умряла  много  млада в Ню Иорк през 70-те години  на  20-ти  век. Филмът е  адаптация по биографичната книга „Thing of  Beauty“ написана от Stephen Fried, в която се  разказва  за  трагичния  живот  на  Джия. Джоли печели „Златен глобус“ за Supporting Actress in TV Movie.
desert_hearts Desert Hearts – 1986г.
91 минути / 692 mb без титри
Участват:  Denise Crosby
Patricia Charbonneau
Audra Lindley
Helen Shaver
Jeffrey Tambor
Режисьор: Donna Deitch
На 35 годишна възраст професорката по литература Vivian Bell пристига н Рено, за да получи бързо развод. Но докато чака своите документи, открива един нов свят сред пустинята на Невада, който й показва откритата лесбийка Cay Rivers. Въпреки съпротивата си, Вивиан трябва да признае своята привлеченост и да реши дали да се отдаде на тази нова любов или да се върне в Ню Йорк.
foxfire Foxfire – 1996г.
102 минути / 634 mb без титри
Участват:  Angelina Jolie
Jenny Lewis
Hedy Burress
Jenny Shimizu
Sarah Rosenberg
Режисьор: Annette Haywood-Carter
Сексуално насилие от страна на учители, проблеми с дрога, отчуждение в семействата… и пет момичета, които откриват че имат сили да се борят с това, което ги заплашва. Легс – в изпълнение на Анджелина Джоли – се появява в тяхното училище и техния живот, за да ги научи да бъдат жени и да продължи своя път. Края на този филм винаги ме разплаква.
The_Incredibly_True_Adventure_of_Two_Girl_ in_Love The Incredibly True Adventure of Two Girls in Love – 1995г.
94 минути / 765 mb без титри
Участват:  Laurel Holloman
Maggie Moore
Nicole Parker
Kate Stafford
Режисьор: Maria Maggenti
В този филм две диаметрално противоположни момичета пресичат своите житейски пътища. Едната е богата и много женствена афро-американка, друата е бяла и работеща в свободното си от училище време на бензиностанция по-унисексуална девойка. Те и двете преоткриват себе си в любовта си една към друга. Въпреки всичко и всички.
The_Truth_About_Jane The Truth About Jane – 2001г.
91 минути / 693 mb без титри
Участват:  Stockard Channing
Ellen Muth
RuPaul
Режисьор: Lee Rose
В очите на своята майка и на всички около нея, Джейн е едно типично 15-годишно момиче. Но когато един ден се разбира, че Джейн е влюбена в друго момиче, нито майка й, нито нейните съученички и приятелки знаят как да реагират. В тази типична драма се разглеждат проблемите с които се сблъсква една 15-годишна лесбийка в дома и в училището си.