Сайта на Bglesbian има крещяща нужда от съдействието на всички хора, които желаят и имат възможност да помогнат за развитието и популяризацията на сайта. На този етап тази помощ за съжаление може да бъде само безвъзмездна.

1 – Търсим хора, които знаят перфектно някои от езиците: английски, италиански, немски, френски и испански, за превод на материалите в сайта.
– Желанието ни е сайта да се появи с максимално пълни и актуални версии на тези езици. Работата е много, отнема много време и е трудоемка. Споменавам го, защото бих искала тези дами, които се заемат с това, да са наясно с огромния обем на сайта и ако поемат този ангажимент, да се отнесат сериозно към него, за да не оставяме наполовина свършена работа.
– Също така намерението ни е да разширим секцията „Лесбийките в другите държави“ за което се нуждаем от дами, владеещи горепосочените езици, за да установят контакти с различни организации, клубове и сайтове в различните държави, да съберат нужната информация и да поддържат кореспонденция с оглед актуалността на тази информация.

2 – Търсим жени, които са специалисти в областта на психологията, социологията и сексологията
Желанието ни е те да не се притесняват да се покажат с име и лице от страниците на сайта и да са готови да поемат сериозно кореспонденцията с читателките на сайта и компетентно, като професионалисти, да отговарят на техните въпроси. Поради спецификата на нашите читателки и посетителки, това трябва задължително да са жени и този ангажимент да бъде дългосрочен.

3 – Търсим журналистки
Желанието ни е да могат да поддържат рубрики в сайта, да пишат авторски материали по проблематиката, дописки, интервюта, отразяване на различни събития… и още не знам точно какво, но всичко с което може да ни подкрепи една журналистка. Желанието ни е да има поне по един материал месечно.

4 – Търсим прависти
Желанието ни е да помагат със съвети за нуждите на сайта и да дават компетентни онлайн съвети към посетителките и читателките.

5 – Търсим астролози
Желанието ни е да се прави месечен хороскоп за жените от различните зодии и един подробен – годишен – в началото на всяка година.

7 – Търсим също така специалисти в рекламата, в теологията, в политиката и изобщо всякакви хора, които биха имали с какво да ни помогнат и които биха се ангажирали с нас и нашата общност!

Накрая ще спомена, макар и да съзнавам нищожността на шансовете, че имаме огромна нужда от финансова помощ. Не за сайта или за създателките му, а за организиране на различни спортни и културни мероприятия, празници, тържества, походи, семинари, конкурси, публикации, наградни фондове, реклама и изобщо дейности, в които да могат да се включват всички желаещи момичета от тази общност и да бъдат максимално широко отразени.

Ще съм много благодарна на всеки човек, който се ангажира с някоя от тези дейности и по този начин помогне за развитието на нашата общност. Каквото можем – правим и сами, но малко можем явно. Не мисля, че има нещо срамно в това да помоля за помощ, когато тази помощ е в обществена полза и е за всички. Така че, моля… ако имате възможност… ако имате желание… подайте ни ръка… Поне можем едно да гарантираме… че няма да ухапем подадената ръка…

Благодаря Ви!
Патриция Василева-Елия