BDSМ – Какво е това?

Всичко написано тук е само с опознавателна цел, и не е ръководство за практикуване на BDSM. Информацията е непълна засега, и е предназначена само за начинаещи жени на този етап, но ще качвам и нови неща по темата.

bdsm_emblemНе е лесно да се отговори на този въпрос. BDSM има различно значение и различно изражение при всеки отделен човек. Едни се плашат от това, други го обожават. Превода на абревиатурата BDSM Bondage-Discipline/Dominantion-Sadism-Masochism положително стряска и плаши повечето хора, но пък възхищава други. В същноста си BDSM при лесбийките се основава на доброволна връзка между доминираща партньорка и подчинена партньорка. Всяка от партньорките разбира и спазва своето място във връзката, и изражението на отношенията между партньорките може да варира от обикновена еднократна сексуална връзка до 24 часово съжителство, включващо и болка и наказания и унижения. Възможни са какви ли не варианти. Много жени имат BDSM фантазии без никога да са пристъпвали към опити да ги практикуват, а просто тези фантазии са възниквали от разни реални ситуации от ежедневието и са изчезвали. Други живеят с постоянни мисли относно различни варианти на BDSM.

Bondage & Domination (BD) Връзване и Доминиране (BD)
Dominance & Submission (DS) или на български Владение и Подчинение (DS)
Sadism & Masochism (SM) Садизъм и Мазохизъм (SM)

Нека обаче направим по-лесното, като кажем какво НЕ е BDSM:
– Не е жестокост, нито насилие.
– Не е нещо, относно хора без самоуважение, обичащи да ги третират като изтривалка.
– Не е съвременно робство или принуда или насилие над жена да прави неща против волята си и
против желанията си.
– Не е анимационно филмче, с облечени в кожа героини, размахващи камшик.
– Не е едно и също за всички жени – то е нещо много индивидуално, както е индивидуална Любовта.

В повечето интимни връзки има доминираща партньорка, и подчинена партньорка. Ролите им обикновено са размити, неясни и непризнавани от партньорките, но все пак доминиране на едната има и то се изразява по много начини. Неизбежно във връзката се появяват тези роли, и често това е един подходящ и практичен начин за двойката да раздели и определи отговорностите в ежедневието си, както според индивидуалните предпочитания така и според способностите на всяка една от тях. Обикновено едната взима решенията и определя правилата, успява да ги наложи и да убеди другата, докато другата просто я следва. И това е при обикновените връзки.
Как стоят нещата при D/S връзките?

В доминиращо/подчинената връзка (D/S), тези роли са ясно определени и приети от двете партньорки.bdsm lady Те може да се ограничават само до сексуалните отношения, или във всички области на ежедневието и интимния живот… или където и да е по средата на тези две крайности. Много жени, които не биха се определили като последователки на BDSM културата, всъщност са експериментирали по един или друг начин в тази област, понякога дори и несъзнателно. Да си вържат ръцете, да си дърпат косите, да си мачкат по-грубо гърдите, или да бъдат ухапани дори, са неща правени от всяка лесбо двойка… или поне са имали такива фантазии. Често една жена може да мечтае да опита нещо подобно, но по много причини да не го споделя с партньорката си, да не изразява това свое желание или просто да се притеснява да не я помислят за „извратена“, и това може да доведe до една явна непълноценност във връзката им, до неразбирателства, неудовлетвореност или нервност. В една здрава и истинска любовна връзка, сексуалните и еротични желания и фантазии на партньорките трябва да се дискутират, дори и партньорката да е много против тези фантазии. Най-малкото тя ще ги чуе и може би една част от нейното поведение ще се измести поне минимално в посоката желана от другата, дотолкова доколкото е допустимо за сексуалността й. Във всички случаи, споделяйки своите фантазии и желания – някакво движение в тази посока ще има, което си е нещо все пак.

По принцип в понятието BDSM може да се включи какво ли не… вариациите са наглед поне безкрайни. Също така няма и „правилни“ и „грешни“ начини за практикуване на BDSM… има само „опасни“ и „безопасни“.
– Някои жени обичат да пляскат шамарчета или да бъдат пляскани, да бъдат удряни с камшик или да удрят с камшик или с пръчка… а други не обичат това и го избягват….
– Някои жени обичат да връзват партньорките си, или да бъдат връзвани от тях, някои обичат да ползват белезници или вериги, да се измъчват или да бъдат измъчвани… а други не обичат това и го избягват…
– Някои жени обичат да взимат те абсолютно всяко решение, или пък другата да взима абсолютно всяко решение вместо тях… други не го обичат…
– Някои жени обичат да бъдат унижавани, или да унижават те партньорката си, да се подчиняват или да подчинят те другата…. други не го обичат и го избягват…
И така нататък…

Жени, които опитват за първи път BDSM, често са като дечица попаднали в магазин за лакомства. Не знаят кое първо да опитат. Някоя, която има фантазии за контрол,bdsm_blind връзване, унижение, шамаросване, бой с камшик, тройка или групов секс…. и така нататък…. може наистина да се увлече невъобразимо, когато за първи път се впусне в тази тръпка… но за съжаление няма готови и точно обяснени „упражнения“, няма ръководства – всичко зависи от нейното чувство, от опита, от информираността на жената, от желанието и за експерименти, от усета и за безопасност… Забавлявай се… експериментирай… откривателствай… но бъди внимателна!
Сериозни физически и психически травми могат да се получат, ако увлечението ви отведе прекалено далеч в областта на експериментирането, особено ако не сте опитни като двойка и подготвени за тези неща.

bdsm_blindАко всичко казано до тук ви е заинтересувало, и желаете да научите повечко за BDSM – натиснете отдолу и елате да ви разходя из нещата, които успях да науча за тази така специфична Любов. Не ми придиряйте особено, защото аз самата едва пристъпвам в този така необхватен Свят, и при това с доста голяма доза очудване. Сигурно допускам грешки (вярвам, че няма фатални такива), и за това ще се радвам, ако момичета с опит в BDSM ми изпращат мнения и съвети, техники и идеи, пояснения и споделен опит. Сигурна съм, че много момичета живеят с подобни фантазии, изразени и осъзнати в една или друга степен, които ще се радват да намерят все пак някаква информация по този въпрос. А дори и да не сте привлечени от мисълта и желанието за BDSM – защо пак да не погледнете какво пише – това ще е полезно да разбирате може би повече тези от нас, които са фенове на BDSM.
За моето отношение ще се опитам да не проличи. Само ще спомена, че то доста се лута и се хвърля от едната крайност в другата. Къде ще спре, ще запазя в тайна. Нали все с нещо трябва да изненадам партньорките си 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *